Wie zijn wij:

 

Wij zijn Alex, Sofie en Rutger Huuskes, wonende in Enschede. 

 

Onze cattery (eerder een castraterie) bestaat officieel vanaf 2004. Alex en ik gingen samenwonen in 1989, ik had al 1 kat Aristo, daarna is er nog een katje bijgekomen genaamd Pim. Hij is 19 jaar geworden. In 2009 is hij niet meer meegegaan naar ons nieuwe huis. Pim werd ernstig ziek en overleed aan nierfalen.

 

Vereniging: wij zijn aangesloten bij NEOCAT.

 

Waarom de Noorse boskat?

 

De Noorse boskat is een zachtaardig ras. Op het karakter zijn we gaan zoeken. Wij hadden een heel pakket eisen waar de kat aan moest voldoen, gezien onze destijds 14-jarige oude Pim, het niet zou overleven als er een dominante en wilde kat in huis zou komen. In 14-02-2004 kwam Amigo bij ons wonen en vanaf dag 1, was het liefde op het eerste gezicht. Pim en Amigo werden dikke maatjes. Daarna bleef het virus broeien en kwamen er meerdere noren ons huishouden versterken.

 

Onze noren worden niet herplaatst als ze "uitgefokt" zijn, dat is niet onze insteek. Ze worden op den duur "geholpen" en blijven als krabpaaldecoratie in ons huis rondhangen.

 

Wij hebben zelf  8 noren in de volgende leeftijden:

 

Jolie 12 jaar x-poes

Didi 12 jaar x-poes

Atos 12 jaar x-kater

Jack 4 jaar x-kater

Lykke 5,5 jaar x-poes

Lotte 2,5 jaar x-poes

Niro 1,5 jaar

Kira 1,5 jaar 

 

Karakter:

 

*Zachtaardig 

*Groot aanpassingsvermogen

*Hoog knuffelgehalte

*Wollig

*Sociaal

*Beetje vreemd en grappige gewoonten

 

Nadere onderzoeken wijzen uit dat kittens onder de 15 weken het nest nog niet mogen verlaten, omdat ze dan nog niet goed genoeg gesocialiseerd zijn. De laatste weken zijn juist cruciaal. Onze kittens gaan NIET voor 15 weken verhuizen. 

 

Ondertussen zijn er 14 nesten geboren. Het blijft een wonder hoe de ontwikkeling gaat. Ze ontwikkelen echt een eigen karakter. 

 

Wij kijken naar de toekomstige eigenaar en het karakter van de Noor. 

Wij verwachten dat de toekomstige eigenaar eerst op bezoek komt, kittens gaan nooit zomaar verhuizen, zonder dat wij eerst de toekomstige eigenaren hebben ontmoet. 

 

Kun je je in bovenstaande vinden? Dan ben je van harte welkom? Heb je nog vragen, bel of mail gerust met vragen.